Hotel in Zuid Limburg

Dit hotel uit 1928 is reeds 3 generaties in de familie en er is goed voor gezorgd. Het is prachtig onderhouden en zoveel mogelijk verduurzaamd met HR++ glas, deels spouwmuurisolatie en sinds kort een hele batterij zonnepanelen.

 

 

Hotel, horeca en bedrijfsgebouw in Limburg heeft energielabel A door isolatie en zonnepanelen

Kantoorpand in binnenstad van Maastricht

 

Dit schitterende historische kantoorpand van van Dort Letselschade is nu ook van een mooi energielabel te voorzien. Een mooie score voor een pand met een oorspronkelijk bouwjaar 1909. Na de eeuwwisseling is het uitgebreid en geheel gerenoveerd naar de standaarden van deze tijd met warmtewerend glas, isolerende bouwmaterialen en LED verlichting. Verdere verduurzaming zit in de planning zodat dit mooie pand nog meer toekomstbestendig wordt en nog meer een fijne comfortabele werkplek wordt.

Energielabel kantoor in Maastricht door isolatie en LED verlichting

Kantoorpand in Heerlen

 

Dit oudere kantoorgebouw werd door de jaren heen
steeds goed onderhouden en verduurzaamd. De buitenschil werd goed ingepakt,
zodanig dat bijna alleen verwarmd wordt middels de airco's. Er is nagenoeg
overal LED verlichting geplaatst en op het platte dak liggen 72 zonnepanelen.

Kantoorgebouw in Heerlen, Limburgkrijgt energielabel C door isolatie en zonnepanelen

Kantoorpand in Venlo

Vlak voor kerst 2022 heb ik dit prachtige pand in Venlo mogen doen. De eigenaar had volledig pand voorzien van HR++ glas, goede dakisolatie en deels spouwen na-geisoleerd. Verder was het pand overal voorzien van LED verlichting.

Dit is een pand met een rijke historie, zo vertelde mij de trotse eigenaar en liet me ruimtes in de kelder zien waar bij wijze van historisch document inscripties te zien waren die onderduikers in de tweede wereldoorlog gemaakt hadden, waarin minitieus data en tijdstippen van de bombardementen waren vastgelegd, evenals namen van de mensen die er ondergedoken waren. Geschiedenis leeft.

Kantoor in Venlo, Limburg krijgt energielabel C door isolatie en LED verlichting

Kantoorpand in Maastricht

Dit is ook een tussengelegen kantoorpand met een later gerealiseerde aanbouw aan de achterzijde. Ook in dit pand is overal LED verlichting geplaatst met aanwezigheidsdetectie, en een batterij zonnepanelen. 

 

Energielabel voor kantoor, verduurzaamd met LED verlichting en zonnepanelen

Gezondheidscentrum in Roermond

Dit pand is een voormalige Rabobank en origineel uit 1987. Na aankoop door de huidige eigenaar heeft het een andere functie gekregen, is het grondig gerenoveerd en de afgelopen jaren stapje voor stapje verduurzaamd. In het hele pand, op een kleine uitzondering na, is LED verlichting geinstalleerd, wordt het pand (naast de HR107) grotendeels verwarmd middels warmtepomp en is er een groot aantal zonnepanelen gelegd.