Energielabel kantoor verplicht

Een energielabel kantoor is sinds 2015 verplicht voor kantoren vanaf 50m2. Wanneer u geen energielabel heeft, kunt u een flinke boete van de overheid ontvangen. Om een boete te voorkomen, moet u op het moment van overdracht een energielabel in uw bezit hebben. Een energielabel is dus verplicht op het moment dat u het kantoor gaat verhuren of verkopen.

Energielabel C kantoren 2023

Vanaf 1 januari 2023 is de eis dat ieder kantoorpand het energielabel C bezit. De wetgeving geldt voor publieke en private kantoorgebouwen boven de 100m2. De uitzonderingen gelden voor de volgende kantoorpanden:

  • Kantoorgebouwen waarvan minder dan 50% van de oppervlakte gebruikt wordt als kantoorfunctie
  • Monumenten
  • Het kantoor binnen 2 jaar gesloopt of gerenoveerd wordt

Is het kantoorpand voor 2023 niet in het bezit van het energielabel C? Dan mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt.

Geen energielabel kantoorpand

Is het kantoorgebouw nog niet in het bezit van een energielabel C? Bijvoorbeeld omdat het Energielabel D, E of G heeft? Win dan energieadvies in, zodat u weet welke stappen u kan zetten om te voldoen aan de wetgeving. Soms zonder grote bouwkundige ingrepen is het mogelijk het kantoor naar Energielabel C of zelfs A of B te verbeteren.

Met het energieadvies van Blue Lime BV krijgt u inzicht in: de maatregelen, investering en beschikbare subsidies voor energiebesparende maatregelen. Neem vrijblijvend contact op voor advies met onze erkende energieadviseurs.

Energielabel kantoorpanden aanvragen

Blue Lime BV hanteert voor het opstellen van het energielabel kantoor altijd een vaste en goedkope prijs op basis van het aantal vierkante meters van het kantoorpand. U kunt het energielabel aanvragen door vrijblijvend het formulier hierboven in te vullen of direct contact met ons op te nemen.

 

Bedrijfsgebouwen

Ook bedrijfsgebouwen anders dan kantoren moeten meestal een energielabel hebben. Zo hebben wij ervaring met hotels, horeca gelegenheden, sportfaciliteiten, winkels en gebouwen met een gezondheidsfunctie.